0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet: Der er flere dræbte i togulykken, men vi mangler fortsat det fulde overblik

Fyns Politi har endnu ikke overblik over antallet af tilskadekomne efter togulykken på Storebælt, hvor seks DSB-passagerer mistede livet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Michael Bager/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix

Toget på lavbroen efter ulykken, der har kostet seks ofre livet.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Der er et antal sårede. Vi kan desværre ikke oplyse yderligere om antallet af dræbte«.

Sådan opsummerer politidirektør ved Fyns Politi Arne Gram ulykken onsdag morgen, hvor et IC4-passagertog blev ramt af et eller andet, der ifølge Banedanmark havde revet sig løs fra et forbikørende godstog. DSB har tidligere opgjort antallet af omkomne til seks personer, men det vil Arne Gram ikke bekræfte.

Politiet har foreløbig fokuseret på redningen af de kvæstede og de øvrige passagerer og har endnu ikke set nærmere på det, der udløste ulykken, understreger politidirektøren.

»En efterforskning må afklare, hvad der konkret er sket i sagen«, tilføjer han.

Der var ifølge DSB i alt 131 passagerer og 3 medarbejdere om bord i toget, da det gik galt ved 07.30-tiden. Et stykke af et forbikørende godstog havde revet sig løs og ramte passagertoget - tilsyneladende med stor kraft.

Det gav betydelige ødelæggelser i toget og kostede seks ofre livet, mens et endnu ukendt medrejsende kom til skade.

Kriseberedskab aktiveret

Ulykken udløste storalarm, der blandt andet medførte, at sygehuset i Odense oprettede et kriseberedskab, så læger og sygeplejersker var klar til at modtage de kvæstede fra toget.

Beredskab Fyn har i årevis regelmæssigt øvet sig i at tage sig af ulykker på lavbroen. Det sendte mandskab fra Nyborg og fra Odense, der blandt andet rykkede ud med frigørelsesmateriel og ramper, der kan sættes over gabet mellem togbroen og bilbroen.

Der er normalt evakueringsovergange, men for at sikre direkte adgang til ulykker har beredskabet sine egne nødramper, der kan stilles hurtigt op på stedet, oplyser vicedriektør Rene Cording.

Passagerer fra toget er bragt til et krisecenter i Nyborg Idrætscenter, hvor de får hjælp.

DSB har etableret et psykologberedskab, passagerer kan kontakte for at få hjælp. Det kan nås på telefonnummer 70 11 51 55.

Broen er fortsat spærret for biltrafik mod Fyn og togtrafik.

Michael Bager/Ritzau Scanpix
Foto: Michael Bager/Ritzau Scanpix

En betjent ved det godstog, der menes at have forårsaget dødsulykken på Storebæltsbroen. Foto: Michael Bager.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter