Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Politi: Tre bandemedlemmer påkørte bevidst en fodgænger

Tre mænd fremstilles torsdag i grundlovsforhør sigtet for kvalificeret vold efter at have påkørt en fodgænger.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tre bandemedlemmer fremstilles mandag i grundlovshør ved Retten i Aarhus sigtet for bevidst at have påkørt en 25-årig mandlig fodgænger i Aarhus.

Det skulle være sket 23. februar klokken 04.45.

Det bekræfter Østjyllands Politi.

»Det er vores opfattelse, at den påkørsel er sket som led i den verserende bandekonflikt i Aarhus, oplyser politiets presseafdeling.

De tre mænd er henholdsvis 19, 20 og 20 år gamle og har ifølge politiet tilknytningen til Trillegården.

De fremstilles ved Retten i Aarhus klokken 09.30 sigtet for kvalificeret vold i forbindelse med episoden, der fandt sted i krydset ved Silkeborgvej og Christian Winthers Vej.

Anklagemyndigheden vil begære lukkede døre ved fremstillingen af hensyn til den videre efterforskning. Derfor ønsker politiet ikke at sige yderligere om sagen foreløbigt.

Det vides derfor ikke, hvorfor politiet vurderer, at påkørslen er sket som led i en bandekonflikt, eller hvordan mændene forholder sig til anklagerne mod dem.

Politiet oprettede for en måneds tid siden en visitationszone i dele af Aarhus. Det blev netop gjort på grund af konflikter mellem grupperinger i byen.

Zonen blev mandag forlænget i tre uger.

I visitationszonen kan betjente foretage kropsvisitationer, undersøge tøj, biler eller andet for at finde ud af, om nogen har for eksempel våben på sig. Det kan de gøre uden at have en konkret mistanke mod den pågældende.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden