Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Iværksætter Kurt Immanuel Pedersen, må efter alt at dømme opgive at rejse det 280 meter høje tårn i Nordhavn.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»København er ikke New York«: Kæmpetårn i Nordhavn får afslag

Teknik og miljøborgmester Karina Vestergård Madsen (EL) glæder sig over afslaget til det, der skulle have været det højeste tårn i Øresundsregionen.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Københavns Kommune afviser opførelsen af et 280 meter højt tårn til 7,5 milliarder kroner med tilhørende forlystelsespark, boliger, erhverv og park – placeret på ydre Nordhavn.

På et møde i Teknik- og Miljøudvalget sent mandag besluttede et politisk flertal at give bygherren bag højhusbyggeriet H.C. Andersen Adventure Tower afslag på anmodningen om at igangsætte arbejdet.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

Højeste tårn i Øresundsregion

Foruden højden og udtrykket har udvalgets medlemmer udtrykt bekymring for de trafikale konsekvenser, skyskraberbyggeriet med tilhørende forlystelsespark ville skabe.

Beslutningen om at afvise projektet glæder den fungerende teknik- og miljøborgmester, Karina Vestergård Madsen (EL):

»København er ikke New York, og det er faktisk positivt. Vi kan godt have nogle høje bygninger, hvor det giver mening, men der er ingen grund til at bygge højt alene for højdens skyld«, siger hun i en skriftlig kommentar.

Der er ingen grund til at bygge højt alene for højdens skyld

»Med 280 meter vil det blive det absolut højeste tårn i Øresundsregionen, og det skal ikke stå som en kolos i København, så vi alle, uanset hvor vi er, kan se det, og mange vil leve i skyggen af det. «, siger borgemesteren.

Forslaget til højhusbyggeriet er udarbejdet af stjernearkitekterne fra Bjarke Ingels Group (BIG).

Projektets idemand er iværksætteren Kurt Immanuel Pedersen, der også er administrerende direktør for H.C. Andersen Adventure Tower-teamet.

»Vi har brug for fyrtårne med oplevelser, som sætter Danmark på verdenskortet, og som gør det yderligere attraktivt at rejse hertil som turist«, sagde Kurt Immanuel Pedersen i et interview med Politiken sidste år.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden