0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Denne sommer har tusindvis af danskere åbnet haven for fremmede: »Er det ikke verdens mest naturlige ting at dele med hinanden?«

I løbet af de sidste par måneder har næsten 22.000 trængende friluftsmennesker meldt sig til det nye koncept ’Brug min baghave’, hvor man gratis kan få lov at slå et telt op og overnatte i andre folks haver. Blandt andet i 60-årige Anne Vierø Hansens idylliske sommerhave i landsbyen Nybølle, hvor gæsterne havde besvær med at få teltet til at stå.

Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

5-årige Saga Halling ser nysgerrigt og lidt utålmodigt til, mens hendes mødre kæmper med at få teltet til at stå. Det er første gang, hun er på "ægte" telttur.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Midt i en vildtvoksende have med frugttræer og store buske knokler tre kvinder og en lille pige med at få pløkker, barduner og teltdug sat sammen til et færdigopstillet telt.

Men det er ikke let. 34-årige Sine Olsen har fat i den ene ende af det store stykke teltdug, mens veninden Maria Halling på 39 år holder modsatte ende. Som de står der med det presenning-lignende stykke klæde strakt ud mellem sig, er det svært at se, hvordan de skal komme videre.

»Kan jeg hjælpe med noget?«, spørger Christa Halling, der er gruppens tredje medlem og gift med Maria. Det kan hun godt. Imens står datteren Saga på 5 år utålmodigt med sin lysegrønne luftmadras og venter på at få lov at flytte ind i det, der forhåbentlig snart står klar til at huse dem for natten.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts