0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

'Blackstonerapporten': Halvdelen af huslejestigning efter renovering er fortjeneste til udlejeren

Ekspertrapport afslører store gevinster ved at renovere lejligheder og sætte lejen op. Det er sket for 54.000 boliger, men 75.000 billige lejligheder er stadig »et potentiale« for højere leje – hvis ikke politikerne griber ind

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Boligminister Kaare Dybvad (S) var ikke til at misforstå, da han tirsdag fremlagde en gruppe eksperters rapport om de stærkt stigende huslejer i lejeboliger, efter at de er gennemgribende renoveret: Der er en alt for stor bonus for udlejeren ved det. ​​

Ministeren nævnte et eksempel: En 100-kvadratmeters lejlighed i en ældre ejendom har i årevis kostet 6.500 kroner om måneden, fordi huslejer i bygninger fra før 1992 generelt er skarpt reguleret. Men når håndværkerne er færdige med en forbedring, som ejeren har beordret, hopper reguleringen over i en anden paragraf, og så stiger lejen fuldt lovligt til 12.100 kroner.

»De 2.700 kroner af det øgede beløb er begrundet i den investering, udlejeren har foretaget. Mens de 3.000 er en bonus som resultat af den her lovgivning«, forklarede ministeren, der flere gange kaldte den paragraf 5.2 i boligreguleringsloven, som gør huslejehoppet muligt, for »meget lukrativ«.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts