0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Reklamefirma fik bombetrussel – politiet afblæser aktion

Politiet har ophævet afspærring i det indre København. Bombetrussel mod reklamefirma viste sig at være falsk.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tidligt torsdag morgen modtog reklamefirmaet & Co. en bombetrussel.

Truslen blev sendt i en mail til virksomheden, der har adresse i Adelgade i det indre København. Herefter rykkede Københavns Politi ud og afspærrede Adelgade og senere en del af Gothersgade.

Men der var tale om en tilsyneladende tom trussel.

Kort før middag oplyser Københavns Politi i hvert fald på Twitter, at afspærringen er ophævet. Der er ikke fundet nogen bombe.

»Vi har i formiddag undersøgt en bygning i Adelgade i Indre By efter en bombetrussel mod en virksomhed. Vi fandt ikke noget af politimæssig interesse og er nu færdige på stedet«, skriver Københavns Politi.

Står bag SAS-kampagne

Virksomheden & Co. står bag en kampagne for luftfartsselskabet SAS, der onsdag blev voldsomt debatteret på de sociale medier.

SAS modtog skarp kritik onsdag, efter at selskabet havde offentliggjort kampagnevideoen med titlen 'SAS - what is truly Scandinavian'.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Videoen satte spørgsmålstegn ved en række ting, der almindeligvis sættes i forbindelse med de skandinaviske lande.

I kampagnen fremførtes det blandt andet, at rugbrød er tyrkisk, smørrebrød er fra Holland, vindmøller er fra Persien, og cykeltraditionen er lånt fra Tyskland.

Pointen i videoen er, at man bliver inspireret af at rejse ud i verden, og at man tager det med hjem, som man godt kan lide.

Trak video tilbage

Efter kritik på de sociale medier trak SAS senere på dagen videoen tilbage.

Siden oplyste luftfartsselskabet, at det ville genudgive videoen i en »kortere og klarere« version. Og at kampagnens budskab var blevet misforstået.

I første omgang - torsdag morgen - forlød det, at politiet undersøgte et »mistænkeligt forhold« i Adelgade. At der var tale om en bomtrussel mod et reklamefirma, blev først bekræftet senere.

»Et firma har modtaget trusler. Hvad det nærmere drejer sig om, kan jeg ikke komme ind på«, sagde vagtchef Henrik Brix klokken 08.30.

Flere almindelige politibiler og en mandskabsvogn blev sendt til stedet. Desuden blev en ambulance, en lægebil og en brandbil parkeret i området ved Adelgade som backup.

En bomberydder og mandskab i beskyttende dragter ankom midt på formiddagen til Adelgade.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Mange mennesker blev gelejdet væk, da politiet kom.

De borgere, der er blevet sendt ud af bygninger i området som følge af bombetruslen, kan vende tilbage til deres kontorer og lejligheder igen.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts