0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Britta Nielsen skal udspørges om sine børn i retten

Britta Nielsen, der bedrog Socialstyrelsen, er vidne i sagen mod sine børn, der er tiltalt for groft hæleri.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Anklager Kia Reumert fra Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet tror ikke, anklagemyndigheden har ret meget spørgsmål til Britta Nielsen, der i dag skal vidne mod sine børn. På billedet ankommer hun til Københavns Byret sammen med anklager Lisbeth Jørgensen under sagen mod Britta Nielsen, der endte med at give hende en dom på seks år og seks måneders fængsel.

Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Retten i Glostrup lørdag fortsætter med sagen mod Britta Nielsens voksne børn, får børnene et gensyn med deres mor.

Britta Nielsen har nemlig indvilliget i at vidne i sagen, der er rejst mod børnene.

De tre børn er tiltalt for groft hæleri, fordi de skal have fået del i de millioner, som Britta Nielsen svindlede sig til gennem sit arbejde i Socialstyrelsen.

Anklagemyndigheden mener, at børnene vidste eller bestemt formodede, at pengene stammede fra kriminalitet. De tre børn nægter sig skyldige.

Britta Nielsen afsoner i øjeblikket den dom på seks år og seks måneders fængsel, som hun blev idømt i februar. Hun blev dømt for svindel for omkring 117 millioner kroner.

Derfor vil hun også blive fulgt af betjente fra Kriminalforsorgen, når hun er i retten.

Sagen mod de tre børn begyndte 4. marts, og på førstedagen afslørede anklager Kia Reumert, at Britta Nielsen havde indvilliget i at vidne.

»Jeg tror ikke, at anklagemyndigheden har så mange spørgsmål til hende«, sagde Kia Reumert.

Har ikke pligt til at vidne

Vidner er normalt forpligtet til at vidne, men Britta Nielsen har ikke pligt til det, fordi sagen er mod hendes børn.

Foruden anklagerne har sagens tre forsvarere mulighed for at stille spørgsmål til Britta Nielsen.

Formentlig er det lang tid siden, at Britta Nielsen sidst har set børnene. Siden 18. marts har det nemlig ikke været muligt for indsatte at få besøg på grund af risikoen for smitte med coronavirus.

Fra på mandag åbner Kriminalforsorgen igen i begrænset omfang for besøg.

Det gælder indsatte med mindreårige børn samt unge indsatte. Dermed giver de nye muligheder umiddelbart ikke flere muligheder for besøg for Britta Nielsen.

Britta Nielsens 40-årige søn er tiltalt for cirka 10,7 millioner kroner, mens døtrene 32-årige Samina Hayat og 35-årige Jamilla Hayat er tiltalt for henholdsvis 37,2 millioner kroner og 3,5 millioner kroner.

På grund af coronakrisen var domstolene lukket i over en måned. Det betød også, at hælerisagen blev forsinket. Derfor har retten været nødt til at tage en lørdag i brug for at få færdiggjort sagen.

Dommen ventes i juli.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter