0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Borgmester tjente 11 millioner på 'heldigt' boligkøb: Nu går ombudsmanden ind i sagen

Folketingets Ombudsmand beder nu Frederiksberg Kommune om oplysninger i sag om borgmesters boligkøb.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Pr-foto
Foto: Pr-foto
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Danmark
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Sagen om Frederiksberg-borgmester Simon Aggesens (K) boligkøb rykker op på et nyt niveau, for nu går Folketingets Ombudsmand ind i sagen.

I et brev til Frederiksberg Kommune, som Politiken er i besiddelse af, beder Ombudsmanden om en udtalelse og en »kopi af sagens akter, herunder kommunens interne korrespondance om sagen«.

I løbet af de seneste uger har Ekstra Bladet afdækket, hvordan borgmester Simon Aggesen i løbet af perioden 2016 til 2020 har tjent omkring 11 millioner kroner på en opsigtsvækkende bolighandel. Kort fortalt købte Simon Aggesen i 2016 en lejlighed på 460 kvadratmeter på Frederiksberg Allé af Dansk Bibelskole, som kommunen siden gav ham lov til at splitte op i to lejligheder. I 2018 solgte han den første for 14,5 millioner kroner. I 2020 solgte han den ande for 11,1 millioner kroner.

Der er ikke afdækket nogen ulovligheder. Men sagen vækker opsigt, fordi Simon Aggesen gentagne gange har sagt, at Frederiksberg skal være en by for alle og talt om et opgør med kortsigtet spekulation på boligmarkedet.

Folketingets Ombudsmand kan ikke undersøge Simon Aggesens handlinger som privatperson, men vil sætte selve sagsbehandlingen i kommunen under lup. Simon Aggesen blev først borgmester i 2019, men har været medlem af kommunalbestyrelsen og flere udvalg siden 2009. Derfor vil ombudsmanden afdække, hvorvidt det har haft indflydelse på sagsbehandlingen.

»Kommunen bedes i den forbindelse redegøre for, om den nuværende borgmester har deltaget i eller på anden måde haft en rolle i forhold til kommunens sagsbehandling, hvad hans funktion var i kommunen på det pågældende tidspunkt, og om denne funktion måtte have givet kommunen anledning til overvejelser om inhabilitetsspørgsmål, herunder myndighedsinhabilitet eller afledt inhabilitet for personalet i den relevante forvaltningsgren«, skriver ombudsmanden i et brev til kommunen.

Simon Aggesen har ingen kommentarer. Han har tidligere fremhævet, at hans familie købte lejligheden med henblik på at bo i den, men måtte konstatere, at den ikke passede til deres behov. Derfor har han ifølge eget udsagn aldrig haft i sinde at spekulere i prisen. Når det gælder den kommunale sagsbehandling af boligsagen, har Frederiksberg Kommune sendt følgende kommentar:

»Frederiksberg Kommune har modtaget en høring fra Folketingets Ombudsmand, og vi vil svare på ombudsmandens spørgsmål og oversende de akter, ombudsmanden beder om«.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce