0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

dokumentation. Politiken har gennemgået historiske satellitfotos af det område, hvor Longyuan først påstod, at de havde bygget Danmarks vindmøller. Satellitfotoet er fra 26. august 2009. Det var syv måneder tidligere, end Longyuan påstod, de begyndte at bygge vindmøllerne. Vindmøller, som allerede er oprejst, er markeret med en grøn knappenål. Vindmøller, som er ved at blive oprejst, er markeret med en lyserød knappenål. Vindmøller, som er dækket af skyer, men fremgår af seneres fotos, er markeret med hvid knappenål. Foto: Google Earth

Da Politiken gennemgik projektet, sprang noget i øjnene: 33 danske vindmøller i Kina er blevet væk

De danske myndigheder har i mere end et år forgæves forsøgt at få adgang til en vindmøllepark i Kina, som har kostet statskassen millioner og angiveligt kompenseret for tusinder af danskeres CO2-udledninger. Eksperter frygter, at Danmark er blevet taget ved næsen på bekostning af klimaet.

FOR ABONNENTER

33 vindmøller i Kina, som Danmark har betalt for at få opført, er lige nu et grønt fatamorgana. Politiken og danske myndigheder har i over et år har forsøgt at få svar på, hvor vindmøllerne fysisk befinder sig. Indtil videre uden held.

Danmark har ellers investeret et ukendt millionbeløb i vindmøllerne, og ifølge den kinesiske udvikler kunne projektet slet ikke være lykkedes uden de danske penge. Til gengæld har Danmark i årevis modregnet den grønne energi fra møllerne i sit klimaregnskab. CO2-udledninger svarende til omtrent 10.000 danskeres forbrug på et år er på den måde blevet annulleret. Det fremgår af statens indberetninger til EU i december 2015.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce