Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Københavns Kommunes flyrejser giver CO2-forurening. Det kan udlignes ved at plante flere træer i byen, mener et enigt økonomiudvalg, der vil se, om den løsning kan bruges i klimakampen.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

København kan købe sig til CO2-aflad med flere træer i byen

Konservativt forslag om klimakompensation kan finansiere plantning af flere træer i stedet for at sende pengene til tysk miljøorganisation.

København
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hellere lade træer i København støvsuge CO2 end støtte klimaprojekter i fjerne ulande.

Det er økonomiudvalget i Borgerrepræsentationen enige om efter en diskussion af, hvad bystyret kan gøre for at udligne de CO2-udslip, kommunens flyrejser er skyld i.

Udvalget har netop stillet sig bag et forslag fra den konservative Jakob Næsager, der vil have undersøgt, om man i stedet for som planlagt at betale til en tysk klimaorganisation kan plante træer i byen og dermed opveje sin CO2-forurening.

»Det er rigtigt fint. Så er der sammenhæng mellem, hvor CO2’en bliver skabt og hvor reduktionen så sker. Betalingen går ikke til et solcelleanlæg i den anden side af verden«, siger han.

Tysk organisation skulle udligne byens CO2-udslip

Økonomiforvaltningen havde over for politikerne indstillet, at man betalte til den tyske klimaorganisation Atmosfair, der støtter miljøvenlige klimaforbedringer i udviklingslandene.

Men det blev sendt tilbage til fornyet overvejelse i forvaltningen, der blev bedt se nærmere på mulighederne for at lave løsningerne i København i stedet for at købe sig til at få dem gennemført i andre lande.

»Jeg synes, vi løber fra regningen, når vi sender penge til en tysk organisation«, sagde Næsager op til afstemningen på rådhuset.

Han ser i stedet muligheder for at bruge pengene på træplantning i de parker, der planlægges i Amager Fælled og i Nordhavnen.

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden