0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Henrik Sass: Min tilbagegang giver selvfølgelig stof til eftertanke

Socialdemokratiets omstridte gruppeformand og bejler til finansministerposten erkender, at hans bundscore på 4017 personlige stemmer kalder på en nærmere analyse.

Folketingsvalg 2019
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det vil være synd at sige, at Socialdemokratiets stærke gruppeformand og favorit til at besætte posten som landets næste finansminister kom styrket ud af folketingsvalget.

Blot 4017 personlige stemmer opnåede Henrik Sass Larsen, der er blevet kritiseret af ledende Venstre-medlemmer for at skjule sig under valgkampen og være fraværende i politiske debatter med andre partier. Selv afviser han blankt at være gået i flyverskjul.

Kun to af Socialdemokratiets 48 valgte folketingsmedlemmer fik færre stemmer end Henrik Sass Larsen, der gennem en årrække har været indpisker og arkitekt bag partiets kursskifte på især udlændingeområdet. Gruppeformanden var tæt på slet ikke at blive valgt til Folketinget.

Nu tilkendegiver Henrik Sass Larsen på Facebook, at hans valg kunne have været bedre i Køge-kredsen, der ellers har bakket ham »loyalt og flittigt« op:

»Valget er dog også en tilbagegang i antal af vælgere, som satte sit kryds ved mig personligt, og det giver mig selvfølgelig anledning til at analysere og tænke over den udvikling. Det vil jeg tage mig tid til over de næste par måneder i samarbejde med min kreds«, skriver Henrik Sass Larsen på det sociale medie.


Tidligere på året fortalte gruppeformanden i et interview i Politiken, hvordan han har været ramt af en depression og i behandling hos en psykolog, der mente, han burde finde sig et mindre belastende arbejde end det politiske.

Men det har Henrik Sass Larsen imidlertid ingen planer om, og partiformand Mette Frederiksen bakkede da også sin nære partifælle i Socialdemokratiets inderkreds op:

»Henrik er en af mine nærmeste, og han har meldt sig klar igen. Jeg er tryg ved, at Henrik kan bestride en ministerpost. At man har været syg, psykisk eller fysisk, skal efter min mening ikke bestemme, om man kan bestride et politisk embede«, lød det dengang fra landets måske kommende statsminister.

Posten som finansminister går for at være regeringens mest arbejdskrævende, hvilket har rejst tvivl om, hvorvidt Henrik Sass Larsen vil være i stand til at løfte opgaven efter sin sygdomsperiode.

Selv vælger hovedpersonen at glæde sig over, at »vi nu har udsigt til at få en socialdemokratisk regering«, som han skriver på Facebook, hvor man kan se ham på torvet i Køge bevæbnet med røde roser.

Læs mere:

Annonce

 • Her er resultatet - klik og få detaljer

  • A
  • B
  • F
  • Ø
  • Å
  • C
  • D
  • K
  • I
  • O
  • E
  • V
  • P
  48 % 4 % 48 % 4 %
  Kilde: KMD/DR/Ritzau

  Se hele valgresultatet ›

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?