0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Få overblikket: Her er alle de nye ministre

Mette Frederiksen har offentliggjort sin ministerliste. Senere i dag præsenteres ministerholdet på Amalienborg.

Mette Frederiksen er klar med sin nye S-regering efter, at hun forleden forhandlede en politisk aftale på plads med støttepartierne Enhedslisten, SF og Radikale Venstre.

Mette Frederiksens ministerhold tæller syv kvinder og 13 mænd. Flere har ministererfaring fra tidligere, andre er mere uprøvede navne.

Her er alle ministrene (swipe til højre, hvis du læser med på mobilen)

Ministrene præsenterer den nye regering for dronningen på Amalienborg klokken 11.

Efterfølgende, klokken 12, tager dronningen imod de afgående ministre.

Mette Frederiksen har samtidigs at navn på medlemmerne af regeringens centrale udvalg.

I det magtfulde koordinationsvalg kommer Mette Frederiksen til at få selvskab af finansminister Nicolai Wammen, udenrigsminister Jeppe Kofod og justitsminister Nick Hækkerup.

Regeringens økonomiudvalg består af finansminister Nicolai Wammen, social- og indenrigsminister Astrid Krag, skatteminister Morten Bødskov, klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen og erhvervsminister Simon Kollerup.

Regeringens sikkerhedsudvalg består af ststminister Mette Frederiksen, finansminister Nicolai Wammen, udenrigsminister Jeppe Kofod og justitsminister Nick Hækkerup og forsvarsminister Trine Bramsen.

I eftermiddag er der overdragelsesforretninger i ministerierne begyndende klokken 13.30 i Statsministeriet, hvor Lars Løkke Rasmussen (V) vil overdrage det til Mette Frederiksen (S).

Det fulde program for overdragelserne kan ses her:

 • Kl. 13.30 i Statsministeriet: Lars Løkke Rasmussen overdrager til statsminister Mette Frederiksen
 • Kl. 14.00 i Udenrigsministeriet: Anders Samuelsen og Ulla Tørnæs overdrager til udenrigsminister Jeppe Kofod og minister for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn. Eva Kjer Hansen vil også være til stede.
 • Kl. 14.00 i Forsvarsministeriet: Claus Hjort Frederiksen overdrager til forsvarsminister Trine Bramsen.
 • Kl. 14.00 i Økonomi- og Indenrigsministeriet: Simon Emil Ammitzbøll-Bille overdrager til social- og indenrigsminister Astrid Krag.
 • Kl. 14.30 i Justitsministeriet: Søren Pape Poulsen overdrager til justitsminister Nick Hækkerup.
 • Kl. 14.30 i Kulturministeriet: Mette Bock overdrager til kulturminister Joy Mogensen.
 • Kl. 14.30 i Undervisningsministeriet: Merete Riisager overdrager til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.
 • Kl. 15.00 i Finansministeriet: Kristian Jensen og Sophie Løhde overdrager til finansminister Nicolai Wammen.
 • Kl. 15.00 i Skatteministeriet: Karsten Lauritzen overdrager til skatteminister Morten Bødskov.
 • Kl. 15.00 i Miljø- og Fødevareministeriet: Jakob Ellemann-Jensen og Eva Kjer Hansen overdrager til miljøminister Lea Wermelin og ministeren for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde Mogens Jensen.
 • Kl. 15.00 i Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet: Lars Christian Lilleholt overdrager til klima-, energi- og forsynings- minister Dan Jørgensen.
 • Kl. 15.30 i Sundheds- og Ældreministeriet: Ellen Trane Nørby og Thyra Frank overdrager til sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke.
 • Kl. 15.30 i Børne- og Socialministeriet: Mai Mercado overdrager til børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil og social- og indenrigsminister Astrid Krag.
 • Kl. 15.30 i Transport-, Bygnings- og Boligministeriet: Ole Birk Olesen overdrager til transportminister Benny Engelbrecht og boligminister Kaare Dybvad.
 • Kl. 15.30 i Udlændinge- og Integrationsministeriet: Inger Støjberg overdrager til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye.
 • Kl. 16.00 i Erhvervsministeriet: Rasmus Jarlov overdrager til erhvervsminister Simon Kollerup.
 • Kl. 16.00 i Uddannelses- og Forskningsministeriet: Tommy Ahlers overdrager til uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen.
 • Kl. 16.00 i Beskæftigelsesministeriet: Troels Lund Poulsen overdrager til beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard.
 • Kl. 16.00 i Kirkeministeriet: Mette Bock overdrager til kirkeminister Joy Mogensen.

Læs mere:

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden