Arkivfoto
Foto: Nanna Navntoft

Arkivfoto

Regeringen dropper plan om ambitiøse skattelettelser

Endnu engang opgiver regeringen at lave en større skattereform. I stedet satser V-LA-K på hurtig og mindre aftale for et par milliarder kroner med DF.

Politik
FOR ABONNENTER

Med kort varsel har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) indkaldt til et pressemøde, hvor han oplyser, at regeringen dropper planen om ambitiøse skattelettelser.

Ifølge Lars Løkke Rasmussen giver det ikke længere mening at koble forhandlinger om en skattereform sammen med forhandlinger om de udlændingestramninger, som Dansk Folkeparti har krævet til gengæld.

»Regeringen vil selvfølgelig meget gerne drøfte udlændingepolitik med Dansk Folkeparti. Men det skal være på udlændingepolitikkens egne præmisser, så vi laver den udlændingepolitik, Danmark har brug for, og den udlændingepolitik vi kan stå inde for, og ikke laver udlændingepolitik for at indfri en ambition på et helt andet område om, at skatterne skal sættes ned«, siger han.

I stedet vil Lars Løkke Rasmussen »fokusere kræfterne på det, vi er enige om«. I modsat fald frygter statsministeren, at man igen vil ende i et langstrakt tovtrækkeri, der ikke nødvendigvis ender med et resultat.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce