Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

    Alt om Corona­virus

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Finansminister Nicolai Wammen (S) holdt pressemøde for at give en status på dansk økonomi. Wammen mente, at dansk økonomi kunne have stået endnu stærkere, end det er tilfældet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Wammen om hul i statskassen på 3,5 milliarder kroner: V-LA-K-regeringen brugte ikke de gode tider godt nok

Finansministeren mener, at dansk økonomi kunne have stået endnu stærkere, end det er tilfældet.

Politik
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Dansk økonomi har det grundlæggende godt. Men den forhenværende regering har efterladt et hul i kassen.

Det er budskabet fra finansminister Nicolai Wammen (S) på et pressemøde tirsdag i Finansministeriet, hvor han præsenterer Økonomisk Redegørelse, regeringens prognose for dansk økonomi.

Af redegørelsen fremgår det, at de offentlige finanser grundlæggende er sunde. Og at det offentlige forbrug kan stige med 0,7 procent om et år.

Bruttonationalproduktet skønnes at vokse med 1,7 procent i år og 1,6 procent næste år.

»Der er pæn vækst, men lidt mere afdæmpet sammenlignet med de seneste år«, siger Nicolai Wammen.

Den høje beskæftigelse betyder, at det såkaldte økonomiske råderum bliver udvidet med mere end fem milliarder kroner frem mod 2025, så det udgør 28,75 milliarder kroner i 2025.

Dansk økonomi er på mange måder godt rustet, men hvis den globale økonomi går i den forkerte retning, vil det sætte sit præg på vækst og økonomi i Danmark

»Dansk økonomi er på mange måder godt rustet, men hvis den globale økonomi går i den forkerte retning, vil det sætte sit præg på vækst og økonomi i Danmark«, siger Nicolai Wammen.

Kritiserer den tidligere regering

Ministeren nævner brexit, handelskonflikt mellem USA og Kina og vækstafmatning i Tyskland.

»For Danmark er brexit den helt store ubekendte. Hvis Storbritannien forlader EU uden en aftale, vil det få konsekvenser for dansk økonomi«, siger finansministeren.

Ifølge S-regeringen har den tidligere regering, V-LA-K-regeringen, efterladt et hul på 3,5 milliarder kroner i kassen til de offentlige udgifter til blandt andet politi og inddrivelse af skat.

Det kom frem mandag aften, og det vakte undren hos tidligere finansminister Kristian Jensen (V), som afviste regeringens udlægning.

Nicolai Wammen fastholder kritikken.

Først og fremmest skal der sættes en ny retning, efter at de blå partier ikke har brugt de gode tider klogt nok

»Først og fremmest skal der sættes en ny retning, efter at de blå partier ikke har brugt de gode tider klogt nok«, siger han.

Det er lidt en klassisk øvelse, at en nytiltrådt regering får lavet et såkaldt kasseeftersyn, som viser, at der ikke er så mange penge til rådighed som ventet.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden