0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Regeringen vil åbne grænsen for norske, tyske og islandske turister – men ikke svenske

Fra 15. juni kan turister fra de tre lande igen rejse ind i Danmark, men de skal overnatte uden for København.

Politik

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Regeringen er klar til at åbne grænserne en smule.

I første omgang bliver der tale om at åbne grænserne for norske, tyske og islandske turister fra 15. juni.

Turisterne skal dog leve op til en række betingelser, blandt andet om at have booket mindst seks overnatninger et sted uden for København.

Det siger statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde i Statsministeriet.

»Det næste skridt vi står over for er at åbne grænserne. Danmark er et lille land, der lever af at handle med andre«, siger Mette Frederiksen.

Til gengæld må svenskerne vente.

Flere svenske politikere har ellers advaret om, at det vil skade forholdet mellem landene, hvis Danmark åbner for tyske og norske turister men ikke svenske.

De har samtidig peget på, at smittetrykket i blandt andet Skåne ikke er større end i den danske hovedstadsregion. Men det har tilsyneladende ikke bidt på regeringen.

»Vi har tæt dialog med vores broderland Sverige. Vi har et tæt forhold, det vil vi også have i fremtiden«, siger Mette Frederiksen.

»Vi står forskellige steder i forhold til corona. Vi har et stærkt ønske om at finde en løsning. Det kan være en regional løsning«, siger hun videre på en dag, hvor Danmark ganske symbolsk har registreret nul døde med coronavirus i løbet af de seneste 24 timer, mens 84 er døde i Sverige det seneste døgn.

På den anden side af sommeren forventer regeringen at åbne for øvrige Schengenlande og Storbritannien, siger statsminister Mette Frederiksen (S) om grænseåbning for andre end nabolande.

Ingen opskrift på at genåbne et land

Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) understreger, at der »ikke er en færdig opskrift på, hvordan man åbner landet op igen«.

»Vi ser i Sydkorea, hvordan der er smittespredning igen. Det viser, at der stadig er usikkerhed foran os«.

»Derfor er det, at vi siger, at man til en start skal tage ophold uden for København som udenlandsk turist, siger sundhedsminister Magnus Heunicke.

Samtidig med grænseåbningen har regeringen bebudet, at man fra 15. juni vil ændre rejsevejledningerne for netop Tyskland, Norge og Island, mens alle andre rejser frarådes frem til udgangen af august.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?