0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Det var ikke godt nok: DR har forbedret lyden i Koncerthuset

Hovedrengøring gav anledning til forbedring af akustikken i den store sal.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ditte Namer/DR
Foto: Ditte Namer/DR

Smart. Da der alligevel skulle hovedrengøres i Koncerthuset benyttede DR lejligheden til samtidig at spartle nogle af de mange små huller i væggene ud og dermed forbedre koncertsalens akustik.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Akustikken i DR Koncerthusets store sal har siden åbningen for halvandet år siden været omdiskuteret. Flere kritikere har efterlyst en knap så tør lyd med længere efterklangstid, og det har de nu fået.

LÆS OGSÅ

DR har slået to fluer med ét smæk. I forbindelse med en større hovedrengøring hen over sommermånederne har der været sat stilladser op i koncertsalen, og det har givet mulighed for samtidig at regulere salens akustik.

Vægbeklædningen er forsynet med titusindvis af små huller, og inde bagved er et lydabsorberende materiale. Det er antallet og størrelsen af hullerne samt deres placering, der afgør, hvor meget lyd der sluges af væggene, og hvor meget der kastes tilbage.

Forenklet sagt giver mange huller en kort efterklangstid og dermed en tør lyd, mens færre huller forøger efterklangstiden.