Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Aarhus har fået en tårnhøj havnefront. Det er for meget, mener arkitekten bag masterplanen

Danmarks næststørste by har fuldkommen ændret ansigt med store højhuse. Men de originale planer for havnebydelen Aarhus Ø udlagde store pladser og kig til vandet. Arkitekten bag den 20 år gamle helhedsplan kritiserer nu Aarhus Kommune for at bygge for meget og for højt. Vi gik en tur med ham for at høre, hvad der blev og ikke blev af det oprindelige.

FOR ABONNENTER

Da arkitekt Knud Fladeland for snart 20 år siden vandt den internationale arkitektkonkurrence om Aarhus’ nye havnebydel, var store dele af området, som vi nu går rundt i, spærret af for alt andet end spedition og godstrafik.

Resten var en labyrint forbeholdt indviede, der kunne finde vej mellem terminaler, færgelejer, blinde indkørsler og måske en cruisende Volvo på jagt efter en prostitueret. Og ellers var det sættevogne, der stønnede på vej mod diverse verdenshjørner med tøris, frosne torsk og sikkert også somme tider varer af mere tvivlsom art.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden