Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Daniel Hjorth
Arkivfoto: Daniel Hjorth

Assistens Kirkegård på Nørrebro er et eksistentielt rum, et sted for eftertanke - og et sted for rekreation. Og det er vigtigt, at vi passer på den slags steder, skriver arkitekturredaktør Karsten R.S. Ifversen.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Arkitekturredaktøren: Min nye have er fuld af knogler og kister

Kirkegårdens eksistentielle rum er under forandring. Vi skal tage godt vare på det, for kirkegårdene giver byerne en dybde, som de især savner i deres nyudviklede områder, skriver Karsten R.S. Ifversen i denne kulturkommentar.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Efter at jeg har boet i hus med have i 12 år, er Assistens Kirkegård i København nu ’min have’. Det er en udelt fornøjelse at forsvinde ind i dens tætte bevoksning og mærke dens groede skovagtige mangfoldighed. Den har en imponerende artsrigdom. Svampe, mikrober og regnorme danner et rigt net under jorden, hvor de kryber blandt urner, kister og knogler. På jorden står lave blomster, buske og forvitrede sten med mos. Over dem fletter grene fra fuldvoksne træer et tæt loft i mange etager, hvor egern, sangfugle og tusinder af insekter indgår i et summende, puslende og pippende akkompagnement til trafikkens summen.​​​​​​​​​​​​​​​

Kampagnetilbud: Prøv 1, 2 eller 3 måneder for 299,-

Lige nu kan du i bestille et abonnement, der passer til dine læservaner til en særlig pris.

Læs mere

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden