0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

MeToo rammer arkitektbranchen: 144 arkitekter bryder tavsheden om sexisme

144 personer i arkitektbranchen har skrevet under på, at de har oplevet eller overværet sexistisk adfærd på arbejde eller studie. Vi har ikke kendt til problemets omfang, erkender Danske Arkitektvirksomheder og FAOD.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Nymann Bo/Polcreative/Ritzau Scanpix
Arkivfoto: Nymann Bo/Polcreative/Ritzau Scanpix

De 144 underskrivere har skrevet under på, at de selv har oplevet eller overværet »grænseoverskridende, krænkende, sexistisk adfærd« i arkitektbranchen. Og at det skal stoppe nu.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Arkitektbranchen adskiller sig ikke fra andre brancher.«

Sådan lyder indledningen på det opråb, som 144 arkitekter og andre i arkitektbranchen i skrivende stund har skrevet under på. Efter et efterår, hvor MeToo-bølgen har skyllet ind over mediebranchen, politik og fagbevægelsen, fastslår underskriverne, at sexisme og krænkende adfærd også er udbredt blandt arkitekter.

De 144 underskrivere har skrevet under på, at de selv har oplevet eller overværet »grænseoverskridende, krænkende, sexistisk adfærd« i arkitektbranchen.

Og at det skal stoppe nu.

»Der har alt for længe været tavshed om sexistisk adfærd i arkitektbranchen. Adfærd, som desværre i mange tilfælde er blevet normaliseret og accepteret. Nu er det på tide at fordre forandring, udfolde omfanget og bidrage til den verserende offentlige diskussion om sexisme for at kunne kigge fremad,« hedder det i underskriftindsamlingen.

Byrummonitor har set navnene på alle underskrivere, men initiativtagerne har bedt om, at navnene ikke offentliggøres, før mindst 200 har underskrevet, fordi det har været en forudsætning i underskriftindsamlingen.

FAOD i oktober: Vi har påfaldende få sager

Siden journalist og tv-vært Sofie Linde på scenen til ’Zulu Comedy Galla’ i slutningen af august fortalte om en oplevelse fra DR, hvor hun som praktikant blev verbalt seksuelt krænket af en mandlig journalist, er debatten om sexisme i arbejdslivet for alvor blusset op igen.

Tusindvis af kvinder i blandt andet mediebranchen, musikbranchen, filmbranchen, fagbevægelsen og i politik er stået frem med egne fortællinger og med støtte til det, der er blevet betegnet som anden bølge af MeToo-bevægelsen.

Det er, som om der er en beskyttelseszone om dem, der har opnået en vis status

Trods beretninger om ligestillingsproblemer og skæve kønsnormer på især byggepladserne har oprøret mod sexisme dog – indtil nu – ikke bredt sig til byggesektoren.

8. oktober interviewede Byrummonitor arkitekternes og ingeniørernes fagforeninger – Forbundet Arkitekter og Designere (FAOD) og IDA – og her lød det fra begge, at der ikke er tegn på store problemer i de to rådgiverbrancher.

»Vi har tænkt, at der også må være noget på arkitektområdet. Det tænkte vi faktisk også, da MeToo kørte første gang for to-tre år siden, men det er påfaldende lidt, vi rent faktisk har af sager,« sagde Arne Ennegaard Jørgensen, direktør i FAOD, dengang.

Et opråb

De udtalelser skuffede Ida Bergström, der er selvstændig arkitekt og en af de seks initiativtagere til underskriftindsamlingen.

»Det er ikke for at sige, at FAOD ikke har forstået problemet, men de ser i hvert fald på det på en anden måde, og det følte jeg behov for at udfordre,« siger hun til Byrummonitor.

Det fik hende til at kontakte kolleger, som – viste det sig – også gik med planer om at gøre noget ved problemerne. For Ida Bergström handler det om at ændre den kultur, der i hendes øjne lader sexistisk adfærd som verbale eller fysiske krænkelser foregå i det åbne uden at blive påtalt.

De seks initiativtagere – alle