0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

4 hjerter: Spraglet nordsjællandsk museum har fået fem nye stemningsfulde sale under jorden

Norske stjernearkitekter har løst den svære opgave at skabe en museumsrundgang på Ordrupgaard. Tilbygningen giver flere stemninger til et i forvejen arkitektonisk spraglet museum.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Laura Stamer
Foto: Laura Stamer

Ankomststien til museet går bogstaveligt tværs hen over taget på den største underjordiske sal.

Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Arkitektur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ordrupgaard er arkitektonisk set et forunderligt museum. En samling bygninger, der forholder sig vidt forskelligt til den park, de ligger i. Norske Snøhetta har tegnet fem nye underjordiske sale, og de har kun forøget fornemmelsen af et spraglet bygningsensemble.

En af de nye sale stikker sit tag op i en hemmelighedsfuld skulptur foran hovedindgangen. Et stålblankt klippelandskab er placeret foran indgangen til Zaha Hadids sorte tilbygning fra 2006. En gangbro med plads til cirka to ved siden af hinanden skærer sig diagonalt gennem den massive form. Sollyset reflekterer ubønhørligt i det blanke metals bølgede overflade, så man på en varm dag kan nå at blive godt grillet, inden man er nået fra parkeringspladsen og hen til indgangen. Skosåler med mønster får desuden rillerne i gangbroen til at klinge, og det er kun det første akustiske særkende ved den nye tilbygning.