Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: Lærke Gade Bjerregaard

Anmeldelse: Det nye tårn på Nørrebro ændrer København

Torsdag blev pressen inviteret indenfor i det næsten færdige nye Mærsk Tårnet på Nørrebro. Panums udvidelse bliver et visuelt fikspunkt i København, der fra hjørnerne lever op til betegnelsen som tårn, men som set fra bagsiden bliver lidt for klumpet.

FOR ABONNENTER

Panums udvidelse tegner et kæmpe løft for sundhedsforskningen. Med en formidabel udsigt over København kigger state of the art-laboratorier ud over byen gennem ’gulv til loft’-vinduer, og med strategisk placerede kaffestationer omkring et atrium med en meget smuk egetræsklædt vindeltrappe, er der etableret sitrende forbindelser op og ned gennem bygningen og på tværs af dens afdelinger, hvor tilfældige møder og nye ideer vil opstå. Finish i egetræsgulve, rå betonvægge og egetræsstave i loftet er overalt af meget høj kvalitet og giver en gennemført rar atmosfære. Tårnet er både afslappet, varmt, blødt og cool. Det er en drøm af en arbejdsplads, der kan få en til at ærgre sig over, at man i sin tid ikke søgte ind på medicinstudiet.

Det er ikke blot nye arbejdsgange og kompleksitet i forskningen, der kræver nye teknisk avancerede rammer. Der er kommet så mange penge og så stor konkurrence i forskningen, at den også kræver særlige rumlige herlighedsværdier, der understøtter et godt forskningsmiljø, som igen vil tiltrække de bedste hoveder.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden