0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Adam Mørk
Foto: Adam Mørk

Ørestad har fået en elegant salatskål til store koncerter

Royal Arena er blevet elegant og enkel i uprætentiøse materialer og en afdæmpet nordisk farveholdning. Det er en af 3XN’s mest vellykkede bygninger.

FOR ABONNENTER

Der er noget meget elegant og formfuldendt over den store skål, man møder på Hannemanns Allé i Ørestad. Taget buer lystigt i begge ender som en chip fra Pringles, og i et godt greb omkring den bølger lodrette stave op og ned ad siderne som nordlys udskåret i lyst træ. Den robuste afrundethed i designet følger oplevelsen hele vejen igennem arenaen.

Arkitekterne i danske 3XN og arenaspecialisterne hos amerikanske HKS Architects har forenet deres erfaringer til at skabe et sted for kulturbegivenheder, der er skulpturelt helstøbt, men tilsyneladende har flere kvaliteter at byde på end et letgenkendeligt ikon.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden