0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Nu bliver selv vejret bedre med Politiken Kultur

Kære læser, vi udvikler og udvider Politikens kulturdækning.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Thomas Borberg (arkiv)
Foto: Thomas Borberg (arkiv)

Politikens kulturedaktør, Mette Davidsen Nielsen

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I Danmark har vi tradition for at mene, at kultur er vaner, som skaber sammenhæng og kontinuitet. Sådan har mange det også med avislæsning på alle platforme. Det er en indbygget del af hverdagen. Noget, vi foretager os på bestemte tidspunkter, på farten eller i hullerne mellem døgnets øvrige pligter og begivenheder.

Kultur er også noget, der forandrer sig. Nogle gange langsomt og næsten umærkeligt. Andre gange i ryk, som vi lægger mærke til med det samme. Jeg håber, at I vil bemærke og tage godt imod, at Politikens kulturdækning forandrer sig i denne weekend. Der kommer også mere af den.

Begrebet kultur er »i dag det mest uhåndgribelige af alle«, står der i artiklen om kultur i Den Store Danske Encyklopædi. Det er den daglige udfordring og den store frihed, vi har på kulturredaktionen.

Politiken er etaf de få danske medier, der prioriterer kulturstoffet højt. Det er der en lang tradition for. Vi har udviklet en helt ny kultursektion til søndag. Både lørdag og søndag hedder sektionerne K for kunst og kultur. Men også, fordi der blev et K tilovers, da Brandes fandt på navnet Politiken. Det var en måde at skille sig ud på, før nogen talte om ’branding’ og ’point of difference’.

Vi går til opgaven med uhøjtidelig seriøsitet. Ambitionen er, at kulturstoffet skal være tankevækkende og tilgængeligt. Vi skal på én gang hæve barren og sænke barrieren.

Vi skal være kritiske og undersøgende over for magten i kulturverdenen, som vi er det over for samfundets øvrige magthavere.

Kunst kan være krævende og skabe skel. Som kritikere og kulturjournalister er det vores opgave at åbne ukendte universer og undersøge nye ideer. I anmeldelser og journalistik skal vi skille det konventionelle og spekulative fra det originale og nyskabende. Det gælder også kunsthåndværk og design, der vil fylde mere i kulturdækningen.