Gode gamle Gunnar Hansen som Leatherface i den oprindelige Motorsavsmassakren (1974).
Foto: Infernos

Gode gamle Gunnar Hansen som Leatherface i den oprindelige Motorsavsmassakren (1974).

Kultur

5 fede ting i det flabede undergrunds-filmmagasin Inferno, der er genopstået fra graven

Fra 1989-1994 forsynede Inferno danske læsere med historier og nørdede vinkler skrevet til og af fans af horror, sci-fi og fantasy. Nu er det her igen, og her er fem gode ting fra bladet.

Kultur

1 En leder i ægte øjenhøjde

Filminstruktør Peder Pedersen, som er mest kendt for sine mange humoristiske reklamefilm og musikvideoer, sidder atter i chefredaktørstolen. Og herfra skriver han i lederen, at Inferno i sin tid blev overflødiggjort af internettet, men at tider med stort fokus på cashflow og algoritmer, der kan forudsige seernes ønsker, igen har skabt behov for et fokus på de smallere film, der ellers hurtigt går i glemmebogen.

Desuden skriver han, at vi skal glemme alt om abonnement, fordi der kun vil komme dette ene blad, og at vi ikke skal forvente for meget nyt, »for vi er jo nogle gamle røvhuller«.

Raumschiff Enterprise / Star Trek (TV-Serie USA 1966-69) Leonard Nimoy som Spock. Star Trek har ikke kun inspireret Obama, men også Nasa, det amerikanske rumfartsvæsen.
Foto: CINETEXT BILDARCHIV

Raumschiff Enterprise / Star Trek (TV-Serie USA 1966-69) Leonard Nimoy som Spock. Star Trek har ikke kun inspireret Obama, men også Nasa, det amerikanske rumfartsvæsen.

2 Noterigdom

Mange griner ad sci-fi-nørderne og deres blik, som er rettet mod fjerne galakser og rummænd med spidse ører. Men vidste du, at ideen til Google-brillen stammer fra James Camerons ’The Terminator’?

Og vidste du, at Barack Obama er vokset op med at se ’Star Trek’, og at serien har været med til at give ham håb for en menneskehed, der sammen kan skabe en bedre verden for alle trods forskelligheder? Ellers kan du læse om det i Infernos korte noter på side 6-7.

3 Fokus på sequels, prequels og remakes

Relevant i en tid, der ikke kun genopliver sære tv-koncepter fra 1980’erne som ’Full House’ og uendelige rækker af mere eller mindre sammenhængende Marvel-superheltefilm, men også ’Blade Runner’, ’Twin Peaks’ og ’Star Wars’.

Spørgsmålet om, hvorvidt man kan ødelægge barndommen med tilbagevirkende kraft ved at lave en dårlig prequel eller afsløre noget, der for evigt kunne være blevet ved med at pirre fantasien, rammer lige ned i den store betydning, disse højt elskede film og serier har og har haft for fans, og hvordan ’arven’ efter dem skal forvaltes.

4 En næsten udtømmelig liste og vurdering af film om seriemordere

Tak for den – listen over 201 seriemorderfilm, du skal se, inden du selv stiller træskoene (eller får kniven, motorsaven, boremaskinen osv., som Inferno formulerer det).

Fra Hitchcocks ’The Lodger’ (1927) til O’Briens ’I am not a Serial Killer’ (2016) og over 95 sider i magasinet fortæller skribenterne om de særligt gode, særligt dårlige, særligt interessante film om seriemordere, som FBI definerer dem: to eller flere ulovlige mord begået af samme person(er) ved forskellige lejligheder. De får også karakterer – antal splat.

5 Detaljerigdom

Fanzines er ofte kendetegnet ved en stor detaljerigdom, fordi skribenterne selv er fans – det er folk, som virkelig elsker film og genrefilm.

Sådan husker læserne Inferno, og også nu får vi både mange detaljer og referencer foræret samt følelsen af at være i et ægte begejstret, passioneret, men meget inkluderende nørdunivers.

Inferno kan købes i Fantask, Stribeladen, Faraos Cigarer, Øst for Paradis og Husets biograf

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce