Arkitekt Dorte Mandrup (th.) er direktør for tegnestuen Dorte Mandrup.
Foto: Anders Rye Skjoldjensen

Arkitekt Dorte Mandrup (th.) er direktør for tegnestuen Dorte Mandrup.

Kultur

Arkitekturredaktør: Lad flere kvinder komme til i toppen af arkitekturens verden

I 2017 blev der fyret op under diskussionen om kønsfordelingen i tegnestuernes ledelse, og den kommer til at fortsætte i 2018, skriver Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen. Det gør udviklingen mod velhaverbyer og nybyggeriet af kedelige ejerboliger også.

Kultur
FOR ABONNENTER

Da Bjarke Ingels Group sidste år delte et billede af tegnestuens partnergruppe, der viste deres 11 mandlige partnere og ene kvindelige direktør med billedteksten ’BIG Boys & Girl’, rejste det en mindre mediestorm i arkitekturverdenen. Hvorfor har et af verdens mest efterspurgte firmaer ikke flere kvindelige ledere?

Og på kvindernes kampdag blev Dorte Mandrup fremhævet som en fremtrædende kvindelig arkitekt af tidsskriftet Dezeen. Det reagerede hun på i et debatindlæg, hvor hun bad om at blive fritaget for at nævnes som og optræde i lister over betydelige kvindelige arkitekter, som om køn var et handikap.

Diskussionen af køn på toppen af arkitekturens verden vil fortsætte i 2018.

Under ledelsesniveau, hvor kønsfordelingen er meget jævnere, er der ikke så meget fokus på emnet, og på arkitekturstudierne er flertallet i dag kvinder. Rekrutteringsmateriale er der altså nok af. Skiftet må snart ske.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce