Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Zarko Ivetic
Foto: Zarko Ivetic

Kuhlau, der skrev musikken til Danmarks nationalskuespil 'Elverhøj', var også manden bag operaen 'Lulu' om den orientalske prins Lulu, som vil befri prinsesse Sidi, der holdes fanget af en troldmand. Operaen har ikke været opført på Det Kongelige Teater siden 1838, men har nu premiere i dag, 14. januar.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Næste uges kultur: Troldmænd, prinsesser – og virkelig grimme tænder

Operaen ’Lulu’ har fået en psykologisk makeover, Stig Rossen spiller skak, Per Fly er tilbage – og så spiller Nikolaj Lie Kaas druide med grimme tænder i ny HBO-serie.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da de hvide kom til de vilde, ville de vilde vide, hvad de hvide ville. Og da romerne efter sejlads over kanalen anduvede de britiske øer i begyndelsen af vor tidsregning, blev de ikke mødt af vilde, men forskellige stammer, der ikke just så med milde øjne på de kampklædte legioner fra Støvlelandet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden