0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Andreas Haubjerg
Foto: Andreas Haubjerg

Selv på køreturen gennem New Yorks gader på jagt efter billboards med plakaten af sin spillefilm '12 Strong' kan den gamle fotograf Nicolai Fuglsig ikke nære sig for at se oplagte vinkler og velegnet lysindfald og dirigerer instinktivt chaufføren rundt.

Fandenivoldsk fotograf fra Helsingør instruerer stor Hollywood-film, der skal trække det halve af USA i biffen

Først var han fotoelev på Politiken og vandt alverdens store fotopriser. Så solgte han sit kamera, flyttede til USA og blev en af klodens førende instruktører af reklamefilm med kunder som Coca-Cola, Apple, Sony, Nike og Audi. Nicolai Fuglsig er en smule autist, mener han selv. Med enorme ambitioner, som han indfrier på stribe. Vi var med, da han efter 10 års slid satte hak ved endnu en drøm som instruktør af en stor hollywoodfilm.

FOR ABONNENTER

Nicolai Fuglsig stod med et ben på hver side af den unge, sorte fyr, som lå i en blodpøl på køkkengulvet og kæmpede for sit liv, mens paramedicinerne forsøgte at klippe bukserne af ham og yde førstehjælp.

»Der var blod over hele køkkenet, og jeg stod i sådan et lag af blodig hjernemasse«, husker han.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden