Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Gengivelse af meme på nettet. Originalfoto: Ivan Sekretarev/AP
Foto: Gengivelse af meme på nettet. Originalfoto: Ivan Sekretarev/AP

Forbuddet mod at afbillede offentlige personer med fjollede og provokerende tekster bliver af eksperter tolket som en indskrænkning af de demokratiske rettigheder i Rusland.

Mod på en tur i fængsel i Putins Rusland? Så spil Pokémon Go i en kirke eller tweet kritisk om styret

Rusland straffer bloggere og aktivister for kritik af regeringen og forbyder Putin-memes på de sociale medier. Udviklingen kvæler den politiske debat, men regimet er bevidst om, at man risikerer at få folket imod sig, hvis man indskrænker borgernes frihed på nettet for meget.

FOR ABONNENTER

Han fik ikke bare karantæne. Ej heller en bøde eller en mindre, betinget fængselsdom. Den 43-årige russiske statsborger Vladimir Timosjenko blev af en domstol i Sankt Petersborg dømt til at tilbringe to år i en russisk straffekoloni.

Forbrydelsen? Han havde fornærmet højtstående russiske embedsmænd. Eller sådan lød i hvert fald rettens vurdering. I virkeligheden havde Timosjenko blot formuleret en rebelsk opdatering på den russiske pendant til Facebook, Vkontakte, hvori han opfordrede andre russere til at modsætte sig det »upopulære regime«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden