Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Bjørn Nørgaard ser selv døden som »noget omtåleligt«: »Når du taler med andre mennesker om deres uundgåelige og kommende afsked … man bliver ikke bedemand … men det er anderledes. Døden er et emne, som moderne mennesker har utroligt svært ved at tale om«.

Bjørn Nørgaard om tabuer og sarkofagen: »Prins Henrik var i stand til at tale mere åbent om døden end dronningen«

Hvordan blev en mand, der som ung blev smidt ud af Louisiana og berømt for sin hesteofring, en af kongehusets og kirkens foretrukne kunstnere? Det spørger vi Bjørn Nørgaard om i et interview om den sarkofag i Roskilde Domkirke, som stod færdig i denne uge. Billedhuggeren fortæller blandt andet, at det især var prins Henrik, der satte sit præg på gravmælet, og kalder det en »en trist beslutning«, at prinsen ikke vil lade sig begrave i krypten under gravmælet i domkirken.

FOR ABONNENTER

Dronning Margrethe og prins Henrik ligger side om side, de er begge barfodede og svøbt i hvidt klæde. Deres forgyldte gravhunde er også med dem, en i hver fodende på toppen af sarkofagen, sammen med blandt andet hans digtsamling og vin, ligesom dronningen har fået sine pensler med i døden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden