I byen Bath i det sydvestlige England lægger de fleste gæster nakken tilbage for at beundre loftet, for Bath Abbeys sengotiske hvælving fra 1500-tallet er berømt. Men det er gulvet, der har vist sig at gemme på en hemmelighed, og siden afsløringen forleden er den blevet rapporteret som nyhed i førende engelske og amerikanske medier som The Independent, The Guardian, Fox og New York Post: I gulvets sprækker er der fundet to satanmønter i kobber.
Det var i forbindelse med udskiftning af Bath Abbeys kirkebænke fra 1900-tallet, arkæologer blev hidkaldt for at undersøge gulvet, og umiddelbart var der ikke det store at rapportere. De fandt et ark over en gudstjenestes forløb dateret 15. maj 1902 og en håndfuld småmønter, som man antog var trillet ud af kirkegængernes lommer. Men da arkæologerne kiggede nærmere på mønterne, opdagede de, at to af dem havde djævlemotiv og bar teksten ’Anholt 13. maj 1973’ og de latinske ord ’Civitas Diaboli’.
»Da jeg så mønterne første gang, kunne jeg næsten ikke tro mine egne øjne. Enkelte gange tidligere er jeg stødt på genstande med forbindelse til hekseri, men jeg har vitterlig aldrig før set noget, der kunne minde om Anholt-mønterne. Mønterne skabte spænding og undren hos alle, der arbejder på projektet«, fortæller Bruce Eaton, ledende arkæolog i det firma, som har ansvar for opgaven, Wessex Archaeology.
Det britiske møntfund føjer sig til opdagelsen af godt 270 satanmønter i kobber og sølv, som er dukket op omkring 40 forskellige steder, de fleste i Danmark, i løbet af de sidste 4 årtier. Ofte har mønterne været ledsaget af breve med satanstempler og okkulte genstande.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind