Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ditte Lysgaard Holm
Arkivfoto: Ditte Lysgaard Holm

Morten Grunwald røbede i sit sidste store interview ukendt periode af sit liv: Pludselig var min far fængslet som en forbryder

I det sidste store interview, Morten Grunwald gav inden sin død, fortalte han om en ukendt og smertelig periode af sit liv under den tyske besættelse af Danmark. Interviewet er et uddrag fra en kommende bog.

FOR ABONNENTER

Min far hed Karl Friedrich Grunwald og kom fra Königsberg i Østpreussen, hvor han uddannede sig til billedskærer. Han var dygtig til at tegne og udskære ornamenter og figurer i træ til tidens møbler, og ved sin afgangseksamen på Königsberg Kunstschule fik han førstepræmien for sin opgave. Efter endt uddannelse rejste han i 1914 til Danmark. Han var omkring 20 år og havde åbenbart en drøm om at komme op til de bøgelyse øer og eventyrlandet mod nord. Han var stadig tysk statsborger, og da Første Verdenskrig som bekendt startede allerede i august samme år, blev han indkaldt sammen med sine to brødre, hvoraf den ene faldt på østfronten«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden