Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ritzau
Foto: Ritzau

I 1969 trængte to tyve ind i en kirke i Palermo på Silicien og stjal Caravaggios mesterværk fra 1609.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt om verdens mest eftersøgte kunstværk: Blev det alligevel ikke ædt af svin, og vil det virkelig dukke op før jul?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til oktober vil vi kunne markere et mærkeligt jubilæum, når Caravaggios maleri ’Jesus fødsel med Frans af Assisi og Sankt Laurentius’har været forsvundet i et halvt århundrede.

Det ligger fortsat helt i toppen af FBI’s Most Wanted-liste, og indimellem dukker nye informationer op om, hvor det mon kunne befinde sig. Lige nu leger kunstskribent Jonathan Jones fra den britiske avis The Guardian for eksempel med tanken om, at det kunne dukke op før jul.

En oktoberdag i 1969 trængte to tyve ind i San Lorenzo-kirken i Palermo på Sicilien og skar det 360 år gamle maleri ud af rammen. Det stod efterhånden klart, at den sicilianske mafia Cosa Nostra var hjernen bag, og siden har en række mafiafolk under afhøring leveret forskellige mere eller mindre troværdige forklaringer.

Tidligere i år oplyste præsidenten for den italienske Antimafiakommission, Rosy Bindi, at der var et gennembrud i sagen, og at maleriet via Schweiz skulle være endt i Østeuropa. Det er den udvikling, som den engelske avis optimistisk henviser til.

Ingen har lyst til at være lyseslukker i denne nattemørke tid, og alt nyt er godt nyt, når det gælder altermaleriet.

For en af de mere deprimerende teorier om maleriets skæbne er, at det er gået til grunde. Et tidligere medlem af Cosa Nosa, Gaspare Spatuzza, har tidligere fortalt myndighederne, at han har fået fortalt, at det i 1980’erne blev opbevaret i en lade, hvor det blev ædt af rotter og svin og til sidst brændt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden