Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
 I 1969 trængte to tyve ind i en kirke i Palermo på Silicien og stjal Caravaggios mesterværk fra 1609.
Foto: Ritzau

I 1969 trængte to tyve ind i en kirke i Palermo på Silicien og stjal Caravaggios mesterværk fra 1609.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nyt om verdens mest eftersøgte kunstværk: Blev det alligevel ikke ædt af svin, og vil det virkelig dukke op før jul?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Til oktober vil vi kunne markere et mærkeligt jubilæum, når Caravaggios maleri ’Jesus fødsel med Frans af Assisi og Sankt Laurentius’har været forsvundet i et halvt århundrede.

Det ligger fortsat helt i toppen af FBI’s Most Wanted-liste, og indimellem dukker nye informationer op om, hvor det mon kunne befinde sig. Lige nu leger kunstskribent Jonathan Jones fra den britiske avis The Guardian for eksempel med tanken om, at det kunne dukke op før jul.

En oktoberdag i 1969 trængte to tyve ind i San Lorenzo-kirken i Palermo på Sicilien og skar det 360 år gamle maleri ud af rammen. Det stod efterhånden klart, at den sicilianske mafia Cosa Nostra var hjernen bag, og siden har en række mafiafolk under afhøring leveret forskellige mere eller mindre troværdige forklaringer.

Tidligere i år oplyste præsidenten for den italienske Antimafiakommission, Rosy Bindi, at der var et gennembrud i sagen, og at maleriet via Schweiz skulle være endt i Østeuropa. Det er den udvikling, som den engelske avis optimistisk henviser til.

Ingen har lyst til at være lyseslukker i denne nattemørke tid, og alt nyt er godt nyt, når det gælder altermaleriet.

For en af de mere deprimerende teorier om maleriets skæbne er, at det er gået til grunde. Et tidligere medlem af Cosa Nosa, Gaspare Spatuzza, har tidligere fortalt myndighederne, at han har fået fortalt, at det i 1980’erne blev opbevaret i en lade, hvor det blev ædt af rotter og svin og til sidst brændt.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden