Virksomheder bruger influencere til at markedsføre deres produkter som aldrig før. Men alt efter hvad man gerne vil sælge skal man bruge forskellige typer af influencere.
Nogle kommer fra en kendis-verden, nogle går benhårdt efter det, mens andre mere eller mindre tilfældigt er blevet profitable på noget de allerede var i gang med.
Fælles for dem alle er, at det ifølge Forbrugerombudsmanden og flere eksperter kan være svært at skelne mellem, hvornår influencerne mener noget oprigtigt, og hvornår deres holdning er betalt af en virksomhed.
Annemette Voss driver en blog i eget navn. Hendes cirka 70.000 læsere læser hver måned med på beretninger om hjemmebag, familieudflugter og selvudvikling.
Efter at hun i 2013 vandt DR-programmet ’Den store bagedyst’, fik hun så stor succes med bagværket, at hun droppede sin karriere som arkitekt og turnerede rundt til kagearrangementer. Men det var ikke nok.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind