Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Saeed Adyani/AP
Foto: Saeed Adyani/AP
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Netflix advarer mod farlig leg fra Susanne Bier-succesfilm

Det er tilsyneladende sjovt at tage bind for øjnene og filme sig selv, mens man går på trapper eller render rundt i en skov. Men Netflix beder nu folk passe på, når de efterligner hovedpersonen i Susanne Biers nye film på streamingtjenesten.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Præmissen for uhyggen i Susanne Biers nye Netflix-succes ’Birdbox’ er ret simpel.

Hvis man kommer til at se noget bestemt, bliver man sindssyg og dør. Derfor render Sandra Bullocks karakter Malorie rundt med bind for øjnene det meste af tiden.

Det fungerer godt som et spændingselement i en film, hvor man i øvrigt har øvet tingene mange gange, før man har filmet. Måske har den oscarvindende Bullock endda kunne se lidt ud gennem sit tørklæde.

Men nu advarer Netflix mod, at folk selv begynder at rende rundt med bind for øjnene.

»Kan ikke tro, at jeg er nødt til at sige det, men: Lad være med at komme til skade med denne Bird Box udfordring«, skriver Netflix på Twitter, hvor de i samme omgang takker for kærligheden til filmen.

Som amerikanske Variety påpeger skal man dog lægge mærke til, at Netflix ikke beder folk stoppe med den gratis reklame for deres succesrige film. De skal bare passe på.

#BirdBoxChallenge er dog uanset hvad blevet en ting.

Stort i USA

På YouTube er der videoer med folk, der klipper deres hår, handler ind, går på trapper og spiller Fortnite med bind for øjnene. Ofte går det galt, uden at nogen dog kommer alvorligt til skade.

Den amerikanske youtubestjerne Morgan Adams har ligefrem haft bind for øjnene i 24 timer. Filmen har mere end 2 millioner visninger.

Selv det populære amerikanske morgen-tv-program ’Good Morning America’ har lavet et indslag, hvor værterne har bind for øjnene.

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden