Foto: Nicolas Simoneau/schwules Museum Berlin
Kultur

Tracker McDyke og Tessy LaFemme Gå på opdagelse i queer-computerspillets historie

I en lille måned har man kunnet besøge en noget anderledes spillehal i Tysklands hovedstad, Berlin. ’Rainbow Arcade’ er nemlig en kunstudstilling på Schwules Museum, der som den første computerspiludstilling i verden fokuserer på spil med LGBTQ+-temaer og -karakterer.

Kultur

De sidste mange år har man kunnet spille spil som ’Dream Daddy’, ’Life is Strange’ og ’Gone Home’, der alle har homoerotiske temaer.

Også i de helt store spil optræder i dag karakterer med forskellig seksualitet oftere end førhen.

Men selv om det ikke er den brede forståelse af spilkulturen, har der faktisk været queerfigurer helt fra de tidlige computerspildage i 1980’erne. I Super Mario Bros. 2 optræder for eksempel Birdo, der i manuallen beskrives som »en dreng, der tror, han er en pige, og skyder æg ud af munden«.

Som gæst følger man en regnbue rundt i udstillingen og ser alt fra fankunst til videointerviews med spildesignere og selvfølgelig spil, man selv kan prøve.

For eksempel kan man spille et af de første eksplicitte queerspil, ’Caper in the Castro’ fra 1989. Her skal man som den lesbiske detektiv Tracker McDyke løse mysteriet om den forsvundne dragqueen Tessy LaFemme.

Kurator Jan Schnorrenberg kalder ’Rainbow Arcade’ for »et kærlighedsbrev til spil«. Han håber, at publikum kan se, hvordan spiludviklere har brugt spillene som en form for terapi, når de har skullet udtrykke sig selv, og hvem de er.

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?
  Hør podcast: Michelin-stjerner – fisefornemt snobberi eller brugbar guide?

  Henter…

  I aftes udkom årets store madbibel - Michelin-guiden 2019. Michelin har været den højeste kulinariske smagsdommer i en tid, hvor madkultur er blevet en international megatrend, og kokke er blevet rockstjerner. Men er stjernerne lige så vigtige pejlemærker, som de har været?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

Forsiden

Annonce