Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Kunstmuseet ARoS i Aarhus bygger om med helt nyt modtageområde. Alle er velkomne, også uden nødvendigvis at gå videre i kunstens haller.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Aros bygger om: Efter dårligt år inviterer kunstmuseet Aros indenfor

Kunstmuseet Aros åbner til sommer nyt modtageområde med cafe, restaurant, lounge og studieområde. Det er meningen, at folk skal dumpe ind for bare at være sammen.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kunstmuseet Aros i Aarhus bygger hele modtagearealet om og åbner til sommer for en ny »opholdsstue« med fri adgang for alle, der vil, og restaurant, fortovscafé, lounge, studieområde og nyt shoppeområde.

Tiltaget, der kaldes Aros Marked, kommer efter et 2018 med de dårligste besøgstal, siden kunstmuseet åbnede i nye rammer i 2011, men de ting har intet med hinanden at gøre, siger museets direktør Erlend Høyersten:

»Vi har arbejdet på at styrke ARoS som socialt samlingssted i flere år, og Aros Marked er en naturlig del af den udvikling«, skriver direktøren i en mail til Politiken, hvor han også trækker andre tiltag frem som kunstlaboratorierne i den såkaldte Aros Public-afdeling og den nye kunsttriennale, der med start i 2017 bredte sig fra museet ud langs stranden syd for Aarhus.

»ARoS er mere end et kunstmuseum. Vi er en motor for det lokalsamfund, som vi er en del af, og jeg håber, at det nye ARoS Marked bliver et inkluderende og imødekommende sted«, hedder det i mailen fra direktøren, som understreger, at ideen om nyt liv og Hay-møbler til modtageområdet »har været i støbeskeen i en årrække«.

»Det har således intet med besøgstallet for 2018 at gøre«, skriver Erlend Høyersten med sigte til det faldende publikumstal for 2018.

Her lå besøgstallet på 508.000 og dermed 150.000 lavere end året før og også 100.000 lavere end året før igen. Museet ligger dog stadig som nummer to på de danske kunstmuseers uofficielle hitliste.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden