Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Arkivfoto:: Finn Frandsen

26-årige Édouard Louis er Frankrigs unge stemme, der giver Frankrigs unge en stemme. I næste uge kommer hans seneste roman, 'Hvem slog min far ihjel?' på dansk.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

26-årigt fransk wunderkind giver underklassen en stemme - nu kan du læse ham på dansk

Franske Édouard Louis’ seneste roman, ’Hvem slog min far ihjel’, udkommer på dansk i næste uge, hvor Politikens anmeldere også vil holde øje med Judi Dench i ’En spions bekendelser’ og The Nationals ottende album.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

26-årige Édouard Louis er et godt sted at begynde, hvis man vil læse sig ind under huden på den hårdt prøvede franske arbejderklasse. ’Hvem slog min far ihjel’ er en selvstændig fortsættelse af hans selvbiografiske homoroman ’Færdig med Eddy Bellegueule’, og nu er det Louis’ far, der er i centrum. Hvad gik der galt mellem far og søn? Hvorfor fik faren et så elendigt liv? Hvordan er politikernes økonomiske politik med til at skabe en underklasse af fattige? Houellebecqs fokus og univers er altid den teknokratiske middelklasses, Edouard Louis’ er underklassens. Hans roman er også historien om, hvorfor nogle i Frankrig tager gule veste på og tager til Paris for at brænde biler af på Champs-Élysées.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

Forsiden