Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tate Gallery, London
Foto: Tate Gallery, London

Bonnard fulgte med udviklingen og var interesseret i moderne komfort. I 1920'erne fik han installeret et badekar i sit hjem. I dette maleri har han skildret sin hustru, model og muse, Marthe de Méligny, i karret. De blev gift samme år, 1925, som billedet blev malet. Kort efter begik Bonnards elskerinde Renée Monchaty selvmord. Så helt uden dramatik har kunstnerens liv ikke været.

Seks hjerter til Glyptoteket-udstilling, der går all-in på farverne: Denne udstilling bliver sommerens trækplaster!

Omfattende udstilling om den franske maler og billedhugger Pierre Bonnard på Ny Carlsberg Glyptotek har alle de farver, som man kan ønske sig. Peter Michael Hornung giver 6 hjerter.

FOR ABONNENTER

Blot fire måneder efter Pierre Bonnards død i januar 1947 arrangerede Glyptoteket en mindeudstilling – om Bonnard. Lige så meget dengang som i dag står denne franske maler som et bindeled mellem det 19. århundrede og det 20., mellem impressionismens epoke og modernismens. Nu bliver han igen mindet, på det samme museum, om end ikke i de samme sale, for der er sket meget med Glyptoteket i de mellemliggende 72 år. Er der sket lige så meget med Bonnard?

Hans placering i kunsthistorien er stadig til diskussion. Var han en forsinket impressionist, en postimpressionist med et påfaldende behov for at fabulere over sine motiver? Eller var han – trods sine naturskildringer og den skønhedsdyrkende kolorit – alligevel en modernist, om end en atypisk en af slagsen?

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden