Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
20th Century Fox
Foto: 20th Century Fox

Doris Day blev valgt fra, Audrey Hepburn takkede nej, og Shirley MacLaine ville virkelig gerne. Det endte dog med at være Julie Andrews, der gjorde hovedrollen som Maria i 'The Sound of Music' ikonisk.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Charmerende? Pladder? Interessant? »Sukkerovertrukken løgn« sættes op igen og igen og igen

Mere end 17.500 teatre har spillet musicalen om den østrigske barnepige og de syv syngende von Trapp-børn siden premieren i 1959. Nu bliver den opsat i Danmark igen-igen. Hvorfor holder ’The Sound of Music’ stadig, når selv instruktøren indtil for nylig syntes, at den var »sødsuppe og noget pladder«?

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

For 60 år siden havde en ny musical premiere på Broadway i New York på Lunt-Fontanne Theatre. Den hed ’The Sound of Music’ og baserede sig på den sandfærdige fortælling om Maria, der under Anden Verdenskrig bliver lærerinde og barnepige for von Trapp-familiens børn i Østrig. Hun lærer dem at synge, forelsker sig i deres far, og sammen flygter de som en ny familie ud af landet, der bliver annekteret af Nazityskland.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden