Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fra bogen ’Nielsine Nielsens Erindringer’ (1985)
Foto: Fra bogen ’Nielsine Nielsens Erindringer’ (1985)

Hemmeligt. I dagbogen kan man blandt andet læse, at 17-årige Nielsine Nielsine får brev med et ægteskabstilbud, men hun afslår og holder frieret hemmeligt, sandsynligvis for at undgå pres fra familien. Hun vil ikke ende som sine søstre og veninder og leve »et dræbende, åndsfraværende liv« i provinsen. Foto: Fra bogen ’Nielsine Nielsens Erindringer’ (1985)

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I et parcelhus i Bagsværd er en enestående kvindehistorisk dagbog dukket op: »Mit hoved brænder. Mine øjne smerter mig. Jeg er i fængsel«

Hun var den første danske kvindelige læge. Hendes erindringer vakte furore, da de udkom efter hendes død. Nu er Nielsine Nielsens dagbog dukket op. Den giver et hidtil uset indblik i de afgørende ungdomsår, hvor den 17-årige pige satte sig op imod sin far og besluttede sig for at tage alene til København for at uddanne sig. »Det er et helt unikt materiale«, siger en af forfatterne til ny biografi om den danske lægepioner.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

I et parcelhus i Bagsværd. I en reol. Godt gemt af vejen blandt andre gamle dokumenter i en hvid tidsskriftholder. Lige der er en af dansk kvindehistories vigtige originaldokumenter dukket op:

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden