0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem er bange for de store stygge følelser: Ny terapiretning, der tillægger følelser mindre betydning

Eva Eistrup hepper grundlæggende på følelser. Hun tror på, at følelserne involverer os i noget. En slags fællesmenneskelig meningsfuldhed. Men måske det er værd også at skæve til en ny terapiretning, der tillægger følelser mindre betydning, skriver hun i denne klumme. Og ikke mindst her i juletiden.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Klokken er fem minutter efter vuggestueaflevering, og jeg har allerede taget hul på dagens første følelsescocktail. Der er et skvæt vrede over hverdagens for tidlige start. En tung bund af tristhed over morgenens forudsigelige konflikter over bleskift og tandbørstning. En syrlig aroma af stress med en eftersmag af mindreværdsfølelse. Det lyder voldsomt, når man skriver det ned, men det er det egentlig ikke. Det er bare another day at the office of life. Negative følelser bliver bare let så patetiske og ufrivilligt intime, når vi, der ikke er digtere, sætter dem på ord. Andres følelser er anmassende. De stiller krav til os bare ved at være der. De, der fremstår ømskindede – verdens føle-Børger – kommer let til at virke useriøse, for følelser står i kulturel modsætning til autoritet og fornuft, og sådan har det været siden Platon og de andre gamle drenge.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden