Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem er bange for de store stygge følelser: Ny terapiretning, der tillægger følelser mindre betydning

Eva Eistrup hepper grundlæggende på følelser. Hun tror på, at følelserne involverer os i noget. En slags fællesmenneskelig meningsfuldhed. Men måske det er værd også at skæve til en ny terapiretning, der tillægger følelser mindre betydning, skriver hun i denne klumme. Og ikke mindst her i juletiden.

Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Klokken er fem minutter efter vuggestueaflevering, og jeg har allerede taget hul på dagens første følelsescocktail. Der er et skvæt vrede over hverdagens for tidlige start. En tung bund af tristhed over morgenens forudsigelige konflikter over bleskift og tandbørstning. En syrlig aroma af stress med en eftersmag af mindreværdsfølelse. Det lyder voldsomt, når man skriver det ned, men det er det egentlig ikke. Det er bare another day at the office of life. Negative følelser bliver bare let så patetiske og ufrivilligt intime, når vi, der ikke er digtere, sætter dem på ord. Andres følelser er anmassende. De stiller krav til os bare ved at være der. De, der fremstår ømskindede – verdens føle-Børger – kommer let til at virke useriøse, for følelser står i kulturel modsætning til autoritet og fornuft, og sådan har det været siden Platon og de andre gamle drenge.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden