0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kulturredaktøren: En Taylor Swift-koncert uden Taylor Swift går ikke. Novo kan nok godt klare sig uden Lars Fruergaard Jørgensen

De obskøne lønninger til topchefer underbygges ikke med overbevisende argumenter. Forestillingen om enkeltpersoners betydning for virksomheders resultater er blæst helt ud af proportioner og afspejler en syg, selvovervurderende ledelseskultur, skriver Mette Davidsen-Nielsen i denne klumme.

Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Forleden skrev min mellemlederkollega, opinionsredaktør Mads Zacho Teglskov, en skarp signatur i avisen. Hans kontor ligger ikke langt fra mit, og jeg kunne høre ham hamre sin harme ud på tastaturet. Han var godt gammeldags indigneret over, at Danske Banks bestyrelsesformand, Karsten Dybvad, står til et selvforeslået lønhop på 47 procent. Det sker, samtidig med at banken fyrer 230 medarbejdere i en sparerunde.​​​​​​​

Sidste år tjente Novo Nordisk-direktør Lars Fruergaard Jørgensen 54,8 millioner kroner. Jeg har lige læst, at Fruergaard kræver et par timers ro og refleksion om dagen »Ellers bliver jeg en dårligere version af mig selv«.

Til den hyre må man forvente, at den bedste version af manden er et minimumskrav. Men hvorfor er Politiken-typer som Mads og jeg så forargede over topchefers løn, når vi nu ikke i samme grad er det over pop- og sportsstjerners? Det spørgsmål stillede Martin Ågerup, direktøren for tænketanken Cepos, tidligere på måneden i en kronik i Politiken.

GÆLDER KUN I DAG: Få fuld digital adgang resten af året for kun 136 kr.

Køb nu

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts