0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Morten Langkilde
Arkivtoto: Morten Langkilde

Keith Jarrett spiller på et niveau, hvor konventionelle genrer fra pop til jazz bare er noget, han indoptager og transformerer til sin egen musik.

6 hjerter: Mesterpianisten gav en af sit livs bedste koncerter, inden lammelse satte stopper for karrieren

Keith Jarrett gav en stribe solokoncerter, da han i 2016 var på sin sidste turné. Livealbummet med koncerten i Budapest i Ungarn, hvor Jarrett har sine rødder, demonstrerer overlegent kvaliteterne hos det suveræne geni, der nu er færdig på scenen.

FOR ABONNENTER

I sidste uge kom det frem i The New York Times, at pianisten Keith Jarrett efter al sandsynlighed er færdig med at give koncerter.

Der har hersket mystik omkring, hvorfor der har været så stille om alle tiders måske mest geniale jazzpianist, siden han i begyndelsen af 2017 spillede en koncert i Carnegie Hall i New York. I sidste uge fortalte Jarrett så selv til avisen The New York Times, at det skyldes, han i 2018 fik ikke bare et, men to slagtilfælde, der har efterladt ham med en lam venstre hånd.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts