0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Efter krise og hærværk: Joy Mogensen vil undersøge alle kunstskoler

Kulturminister Joy Mogensen (S) igangsætter nu en stor undersøgelse af landets syv kunstneriske uddannelser, der hører under Kulturministeriet.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Kultur
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ledelsesmæssige og organisatoriske forhold på landets syv kunstneriske uddannelser skal nu undersøges grundigt.

Det oplyser kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

»De kunstneriske uddannelser har kolossal betydning for hele kunstscenen herhjemme. Derfor skal vi sikre, at uddannelserne har de bedste rammer for deres kunstneriske og håndværksmæssige praksis, og at studerende og medarbejdere trives«, udtaler ministeren.

Der er tale om de syv videregående uddannelsesinstitutioner, der alle hører under Kulturministeriet. Det gælder Den Danske Filmskole, Den Danske Scenekunstskole, Det Jyske Musikkonservatorium, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Rytmisk Musikkonservatorium, Syddansk Musikkonservatorium og Kunstakademiets Billedkunstskoler.

Et udvalg bestående af 13 medlemmer skal analysere »de ledelsesmæssige og organisatoriske udfordringer, som findes på de kunstneriske uddannelser i dag« og udtænkte måder, hvorpå man i fremtiden kan organisere skolerne.

Medlemmerne af udvalget vil bestå af rektorer, studerende, ansatte og eksperter og nedsættes i februar. Selve undersøgelsen forventes at være afsluttet til oktober 2021.

Ballade på kunstskolerne

Beslutningen kommer efter, at der har været stor debat i offentligheden om forholdene på både Kunstakademiet og Den Danske Filmskole.

I efteråret 2020 blev den tidligere rektor på Kunstakademiet, Kirsten Langkilde, bedt om at aflevere en redegørelse af studiemiljøet til kulturminister Joy Mogensen (S). Det skete efter, at hærværket mod en buste af akademiets stifter, Frederik V, ruskede op i længerevarende problemer under hendes ledelse. Problemer, der blandt andet har handlet om arbejdsmiljøet på skolen og flere personalesager.

Debatten om studiemiljøet fik en række borgerlige kulturordførere til at foreslå, at man skal etablere en bestyrelse for Kunstakademiet med henblik på at »normalisere ledelsesforholdene«.

»Bestyrelser kan være en oplagt mulighed for uddannelser