0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

29 procent af Politikens medarbejdere har haft uønskede seksuelle oplevelser

16. marts 2021
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I en undersøgelse svarer 29 procent af Politikens medarbejdere ja til at have haft verbale eller fysiske uønskede seksuelle oplevelser, omend ingen har følt sig presset eller truet til seksuelle ydelser. Og mange har ikke vidst, hvem de skulle gå til, når de oplevede det. Medarbejderne peger også på, at Politiken forskelsbehandler mænd og kvinder.

Grænseoverskridende spørgsmål. »Et hårdt miljø at arbejde i«. Og lavere løn til kvinder end til mænd.

Politikens medarbejdere har i en stor undersøgelse fortalt om uønskede seksuelle oplevelser og forskelsbehandling på deres arbejdsplads.

»Jeg havde en kollega, som kunne finde på at stille meget grænseoverskridende spørgsmål, når vi sad ved siden af hinanden inde på avisen. F.eks.: »Ser du porno?«. Han var fastansat og en anerkendt medarbejder, som jeg så op til. Han var altid utilregnelig, og jeg vidste aldrig, hvornår eller hvorfor han stillede spørgsmål som dem. Om det var for at hyle mig ud af den og se, hvordan jeg reagerede, eller om det var en mærkelig flirt. Jeg tror mest, det var det første«, fortæller en kvinde i et interview med Kvinfo om en kollega på avisen.

Hendes beretning illustrerer den mest almindelige type af uønskede seksuelle oplevelser på Politiken: de verbale.

Undersøgelsen af uønskede seksuelle oplevelser og forskelsbehandling blev sat i gang, efter at Politiken på forsiden trykte støttebrevet til Sofie Linde i september 2020. Avisens ledelse kunne konstatere, at mange nuværende og tidligere ansatte kvinder stod som underskrivere. Derfor besluttede ledelsen at lade Kvinfo undersøge problemet, og nu er svarene kommet.