Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Liv Høybye
Foto: Liv Høybye
Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Glemt Laugesen-manus fundet efter 38 år

Historien lyder i sig selv som en skønlitterær fortælling. Men nu, 38 år forsinket, udgiver Asger Schnacks Forlag et gammelt Peter Laugesen-manus.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Historien kunne være sakset ud af en gammel roman af Carlos Ruiz Zafón, hvor den ville finde sted i et gammelt antikvariat. Eller i en roman af Paul Auster, hvor fortælleren til sidst møder sig selv.

En forlægger køber en samling manuskripter og breve fra et antikvariat. Ubeset. Får alt tilsendt med pakkepost. Da han åbner pakken, finder han et manuskript, han allerede en gang i livet har sat sit helt personlige aftryk på. Han læste det i 1979 og anbefalede det til udgivelse på Borgens Forlag. ’Klar og indlysende, energisk Peter Laugesen’, skrev Asger Schnack til Jarl Borgen, for Schnack var det.

Skæbnen ville, at Asger Schnack for nylig havde aftalt et møde med samme Peter Laugesen, og han havde ikke set sit manuskript, siden han sendte det til hovedstaden i februar 1979.

Titlen er ’Tohu Vabohu’, og det bliver ikke det sidste, offentligheden kommer til at høre til det genfundne manuskript, for nu er det aftalt, at bogen skal udkomme – om end det sker med 38 års forsinkelse.

Peter Laugesens manuskript udkommer på Asger Schnacks Forlag, så hurtigt det kan lade sig gøre. Forlæggeren selv kalder det en sensation i den litterære verden.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden