0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ove Kvavik
Foto: Ove Kvavik

Interview med Karl Ove Knausgård: »Jeg er på vej ud af det selvbiografiske«

Den norske forfatter Karl Ove Knausgård er kurator på en stor udstilling af Edvard Munch-værker i Oslo. I Munchmuseets magasiner har Knausgård fundet værker af det plagede malergeni, som verden ikke tidligere har set. Samtidig har Munchs evne til at ramme sjælens virkelighed skubbet til Knausgårds eget forfatterskab.

FOR ABONNENTER

Da Karl Ove Knausgård træder ind i Munchmuseets presserum iført et stramt mørkt jakkesæt med bukser, der virker figursyede særligt omkring hans spændte lægge, suges kameraer og blikke automatisk mod ham. Et lille sus går gennem lokalet.

De norske medier er massivt til stede, senere kommer de internationale, for det er ikke hver dag, at to så store norske kunstnere blander blod, for det er vel egentlig det, der sker, når den litterære nybryder Knausgård, for længst verdensberømt, nu kommer med sit helt personlige bud på, hvad det er, han får øje på hos sin landsmand, det nervøse geni Edvard Munch, som i sin tid løftede maleriet ind i det moderne med maleriet af en skikkelse, der synes at skrige sin angst ud på en bro.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu