At skrive bøger om film er kommercielt selvmord, og måske derfor ses den slags så sjældent blandt danske filmanmeldere og universitetsfolk. Det har Katrine Sommer Boysen og Sophie Engberg Sonne heldigvis ikke ladet sig mærke med. De to filmkyndige skribenter og undervisere har endda fundet en original vinkel på den danske filmhistorie i ’Filmens København’.
Jeg skal ærligt indrømme, at da jeg hørte om ideen første gang, syntes jeg, den lød lidt søgt, men den skepsis har Boysen og Sonne gjort til skamme.
Der er nemlig det dobbelt modige ved ’Filmens København’, at de to har været nødt til at se alle filmene forfra for at bygge bogens tekster op fra bunden. Sorteringen af filmene i temaer og detaljerigdommen i de fortalte historier er ikke halvfabrikata og noget, man sådan lige går rundt med i hukommelsen og kan fælde ned på papir.
Og så undersælger titlen endda bogen en anelse, fordi adskillige tv-serier tages under behandling ud over de godt og vel 100 spillefilm.
Der er arbejdet grundigt med stoffet, og teksterne består for det meste af filmenes handlingsforløb, når det gælder, hvordan København fremstår, og analyser og perspektiveringer. Bogen indeholder ikke interviews med filmskaberne eller muntre historier fra produktionen.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage
Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.
Læs videre nuEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind her