Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Sissel-Jo Gazan kan ikke erindre, at hun nogensinde er blevet begrænset under sin opvækst. Hjemmet hos moren i Sjællandsgadekvarteret i Aarhus var en tryg gummicelle, hvor hun blev opdraget til at gå sine egne veje og være sig selv. »Jeg er altid gået ud fra, at jeg var velkommen og afholdt. Når nogen har knust det billede, er det virkelig kommet bag på mig«.

Dansk bestsellerforfatter skriver ny roman om sin usædvanlige opvækst: »Jeg er nærmest gået i chok, når folk har afvist mig«

Tre timer gammel blev Sissel-Jo Gazan udstyret med vinger og pandelampe. Fem år senere blev hun smidt i vandet på en kilometers dybde. Og fik besked på at svømme. Snart udgiver hun sin sjette roman, der er inspireret af hendes egen opvækst, hvor hun først og fremmest lærte at være sig selv. I en sådan grad at det først flere årtier senere gik op for hende, at det ikke er en menneskeret at miste besindelsen.

FOR ABONNENTER

I 1979 lærte Sissel-Jo Gazan at svømme. Hun var fem år gammel, da hun blev smidt i vandet fra den tomastede ketch Shearwater midt ude på Middelhavet og fik besked på at holde fast i den trosse, der blev hængt ud bag skibet. Under sig havde hun en kilometer dybt vand. Og så sejlede Nordkaperens søsterskib ellers videre med hendes mor som kaptajn.

Moren havde taget jagtskippereksamen og sagt sit lærerjob i Aarhus op for i to år at blive en del af et sejlede kollektiv. I perioder bestod kollektivet kun af Sissel-Jo og hendes mor, som lå i havn et sted i Sydeuropa og ventede på nye besætningsmedlemmer. Om dagen var Sissel-Jo på eventyr på egen hånd. Iført lus, lopper, ringorm og en hjemmeklippet drengefrisure strejfede hun rundt i Grækenland og Spanien og blev venner med de vilde hunde, spillede glaskugler med mændene på torvet og solgte appelsiner fra et vildtvoksende træ.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden