Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Nationalmuseet
Foto: Nationalmuseet

Arkæolog Karin Margarita Frei, der er født og opvokset i Argentina, fortæller sin egen familiehistorie, mens hun beskriver, hvordan hun undersøgte Egtvedpigen, der også rejste langt. Her er hun dog ved at tage en prøve af en af Skrydstrupkvindens kindtænder.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Søren Ryge forudser: Bogen om Egtvedpigen får et langt og fortjent ophold på bestsellerlisterne

Som en spændingsforfatter skriver arkæologen Karin Margarita Frei om, hvordan hun med en ny metode finder ud, at det danske oldtidsfund slet ikke var fra Danmark.

Bøger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Egentlig kan bogens plot skæres ned til en side, som de fleste endda kender i forvejen: at man ved hjælp af avanceret teknik har fundet ud af, at Egtvedpigen, noget af det mest danske, vi kender, stammer fra ... langt fra Danmark. At hun sit korte liv til trods har rejst lige så langt, som når vi tager på weekendferie i vore dage. Op og ned igennem Europa. Til fods eller sejlende på floderne. For 3.300 år siden. Den nyhed gik verden rundt for et par år siden, og nu får hun 250 sider i en fin bog, som jeg læste i ét hug – også de sider, som jeg ikke fattede en brik af.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden